Kedves Óvodás!

2021 szeptemberétől az óvoda helyett az iskola falai közé lépsz majd. De ne félj!

Az iskola is lehet vidám, szórakoztató, érdekes.

Mi, a Hunyadi János Általános Iskola tanítói szeretnénk, ha olyan iskolát választanál, ahol igazán jól érzed magad, vidáman és tartalmasan telnek majd napjaid.

Alsó tagozaton iskolaotthonos tanítás van, tanórák mellett sok a szabad foglalkozás, ahol sokat játszunk, kézműves munkákat alkotunk, sportolunk. Emellett különböző városi kulturális programokkal gazdagodhatsz.

Alsós tanulóink hatalmas udvaron töltik az órák közötti szüneteket, ahol szabadon játszhatnak, pihenhetnek az árnyékot adó fák oltalmában.

Az olvasástanítás, a Meixner-féle, szótagoló-hangoztató módszerrel történik. Célunk az egyéni bánásmód, egyéni képességfejlődés.

Követelményeinket úgy alakítottuk ki, hogy folyamatosan sikerélményben legyen részed. Ha mégis nehezebben menne a tanulás, fejlesztőpedagógusaink segítenek Neked felzárkózni. Emellett logopédiai és mozgásterápiai fejlesztést is kaphatsz.

 

  • Már első osztálytól tanulhatsz néptáncot heti egy alkalommal a testnevelés óra keretein belül.
  • Délutánonként a Líra Zeneiskola kihelyezett tagozatán citera, szintetizátor hangszer és szolfézs ismeretek rejtelmeibe vezetnek be benneteket a zenetanárok. A furulya szakkörön is kipróbálhatod magad.
  • Az informatika oktatása a jól felszerelt számítástechnika szaktanteremben már alsó tagozaton elkezdődik. Tantermeinkben interaktív táblával tanulhatnak a gyerekek.
  • Majorette és modern tánc szakkörön különleges mozgásokat, táncokat tanulhatsz meg.
  • Ha inkább mozognál, megteheted a nagyméretű tornatermünkben, mely kiválóan alkalmas az iskolai sportkörök szervezéséhez: kosárlabda, kézilabda, dzsúdó, birkózás, művészi torna, labdarúgás. Iskolánk részt vesz az országos Bozsik-programban, ezáltal a labdarúgás utánpótlás bázis iskolája vagyunk minden korcsoportban. Kézilabdázni jelenleg is profi csapatban játszó játékosoktól tanulhatsz.
  • Tanulóink megalapozott tudást kapnak a sikeres továbbtanuláshoz. Felvételi előkészítőt tartunk magyar nyelv és irodalomból, illetve matematikából.
  • Könyvtárunkban, a Hunyadivárosi Fiókkönyvtár mesebirodalmában olvasgathatsz, kikapcsolódhatsz. Megismerkedhetsz híres írókkal, költőkkel, könyvtári foglalkozásokon vehetsz részt.
  • Rajz órák keretében sokoldalú személyiségfejlesztés és közösségi életre nevelés történik a képzőművészet-terápia eszközeivel.  Ez által mélyebben felfedezheted önmagadat és megismerheted társaidat, miközben kibontakoztathatod egyéni tehetségedet a művészi önkifejezés segítségével.
  • Alapítványunk támogatást nyújt kirándulásokban, tanulmányi versenyekben diákjainknak.
  • Nyertes pályázataink nagy segítséget jelentenek iskolai programjaink színvonalas megvalósításában és eszköztárunk fejlesztésében.
  • Iskolai hagyományainkon családod is részt vehet:

 

-Hunyadivárosi napok – Angyalváró Idegen nyelvi projekt
-Családi hétvége Farsang Gyermeknap
-Betlehem készítő verseny – Bolhapiac -Hunyadi-sportnap
-Karácsonyi műsor -Városi rajzverseny -Tanulmányi és osztálykirándulás

– Nyári táborok

 

Elérhetőségeink:

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola

Hunyadi János Általános Iskolája

Kecskemét, Kandó Kálmán u. 14.  +36 76 509 704

www.facebook.com/hunyadikecskemet

www.instagram.com/hunyadikecskemet

www.hunyadikecskemet.hu

SZERETETTEL VÁRUNK!

LEGYÉL TE IS HUNYADIS!